Záložka do knihy spojuje školy: Moudrost ukrytá v knihách

Slovenská pedagogická knižnica v Bratislavě a Národní pedagogické muzeum a knihovna J.A. Komenského v Praze vyhlásily k Mezinárodnímu měsíci školních knihoven 6.ročník  česko – slovenský projekt pro základní školy a gymnázia:

 Záložka do knihy spojuje školy: Moudrost ukrytá v knihách

Žáci naší školy se tohoto projektu během září a října 2015 zúčastnili. Cílem projektu je navázání kontaktu mezi českými a slovenskými školami a podpora čtenářství prostřednictvím výměny záložek do knih.Během října jsme tvořili v hodinách výtvarné výchovy a podařilo se nám vytvořit mnoho hezkých záložek do knih.

Na základě přihlášení do projektu nám byla vybrána partnerská škola ve slovenském Uníně, kde se nachází škola se stejným počtem žáků a kam jsme naše výrobky poslali.

Podívejte se, jak nám šla práce od ruky a jaké pěkné práce žáci a žákyně naší školy během hodin výtvarné výchovy udělali:

Myslím, že tato tvůrčí činností žáky obohatila. Poznali nové zkušenosti a radost z předání svých zážitku z přečtené knihy.

Na začátku listopadu jsme obdrželi záložky z naší partnerské školy ze slovenského Unína. Moc děkujeme našim kamarádům za hezké záložky a těšíme se na další spolupráci našich škol.

Dagmar Marková