Rok 2016 - 2017 

Trénink v hale  

V letošním roce jsme již potřetí byli se sportovním kroužkem v atletické hale v Jablonci n. N.

Ve středu 15. 2. jsme měli objednanou halu na 1 hodinu a zaplacenou školou, za což velmi děkuji. Nejprve jsme se rozběhali na oválu dlouhém 300 m. Pak žáci trénovali skok do výšky. Všichni mají můj obdiv, protože teprve podruhé jsme měli možnost tuto atletickou disciplínu zkoušet a všem se dařilo. Další oblíbenou disciplínou je skok do dálky. Ve skoku do dálky vytvořil osobní rekord se 4,30 m Ondřej Štefanec, žák 6. třídy. Ostatní žáci byli také velmi dobří ,,skokani." Na závěr tréninku žáci běhali přes překážky. I tato velmi náročná disciplína se mým sportovcům dařila.

Trénování v hale je odměna pro výborné sportovce, kteří se mnou cvičí každou středu v naší tělocvičně a mnoho z nich již čtvrtým rokem. Děkuji všem za vynikající sportovní výkony.

Mgr. Zuzana Hradecká


 

Lyžařský výcvik žáků 7.třídy

Od středy 8. února do úterý 14. února (s víkendovou přestávkou) jsme ve Ski Centru v Zásadě uspořádali týdenní lyžařský výcvik pro žáky 7. třídy. Počasí nám přálo, sněhové podmínky byly vynikající, takže nic nebránilo zdokonalování a prohlubování lyžařských dovedností. Dva žáci přišli jako nováčci a již druhý den úspěšně sjeli zásadský svah, postupně se zlepšovali a poslední výcvikový den se zúčastnili lyžařských závodů ve slalomu.

V úterý s k nám přidalo ještě několik kluků a holek z 2. stupně, kteří si za slunečného počasí s chutí zalyžovali a také zazávodili. V kategorii dívek ze 7. třídy zvítězila Veronika Čabová, na 2. místě byla Barbora Vondráčková a Valérie Chmelová na třetím. Mezi chlapci byl nejrychlejší Michal Šourek, druhý skončil Matěj Fišer a třetí Jan Hrách. V kategorii MIX zvítězil Daniel Zurčín, druhá se umístila Kateřina Princová a třetí Štěpánka Dubská.

Mgr. Jana Báčová

 


Gymnastické závody žáků sportovního kroužku 

Ve středu 1.2.2017 se konaly v rámci sportovního kroužku v naší tělocvičně gymnastické závody. Závodů se účastnilo 11 žáků. V první disciplíně- akrobacii  si žáci sami sestavili sestavu složenou alespoň ze tří prvků. Vítězkou se stala Adéla Hýsková z 5. třídy. Druhé místo obsadila Petra Koubková také z 5. třídy. Na třetím místě skončily dvě žákyně Štěpánka Dubská z 6. třídy a Beáta Dimmerová z 5. třídy.

Další disciplínou byl přeskok koně. První místo vybojovala Tereza Smetáková z 6. třídy. Na druhém místě byla Štěpánka Dubská. Třetí místo patřilo Beátě Dimmerové.

Poslední disciplínou byla libovolně sestavená sestava na kruzích. Úplně nejlepší sestavu předvedl žák 7. třídy Denis Veber. Na druhém místě byla Beáta Dimmerová. Třetí místo obsadila Tereza Smetáková.

Závodníkům děkuji za skvělé výkony, těší mě trénovat s nimi gymnastiku každý týden.

Chtěla bych poděkovat všem rozhodčím, učitelům z naší školy. Doufám, že byli z předvedených výkonů našich žáků nadšeni stejně jako já. Bylo to krásné  odpoledne plné gymnastiky. Ještě jednou všem závodníkům děkuji.

Mgr. Zuzana Hradecká

 

 

Sportovkyně v naší škole

Žákyně druhé třídy Nikola Rezlerová a Tereza Tomešová trénují velmi náročný sport- skoky na lyžích. Trénují  a závodí v oddílu v Desné. Jsou tak skvělé v této disciplíně, že obsazují přední místa na závodech. Tereza i Nikola mě i celou třídu překvapily, když přinesly do školy ukázat medaile a diplomy ze závodů. Moc jim fandíme a přejeme další úspěchy i nádherný pocit ze sportovních výkonů.

Mgr. Zuzana Hradecká- třídní učitelka

 

Úspěch našich florbalistů ze 6. a 7. třídy 

V pondělí dne 12.12.2016 jsme se zúčastnili oblastního kola florbalu v Železném Brodě. Nejprve jsme porazili tým ze ZŠ Školní 6:2, pak Velké Hamry 2:1. S domácí ZŠ Pelechovskou jsme sice prohráli 1:2, přesto nám ale v konečném součtu patřilo nejvíce bodů. Náš tým  chlapců ze 6. a 7.třídy  postoupil z 1. místa do okresního finále. To se konalo hned o týden později dne 19.12.2016 v jablonecké sportovní hale. Kluci rozhodně nezklamali a obsadili celkové 4. místo.

"Na florbale se mi moc líbilo. V Železném Brodě jsme se štěstím vyhráli o jeden jediný gól a s velkou slávou postoupili do finále.  Byl jsem velice rád, že jsme postoupili do okresního finále a mohli hrát na velkém hřišti s dětmi ze sportovních škol. Sice jsme neobstáli, ale výborně jsme si zahráli. 
Přestože jsme ve finále se všemi třemi týmy prohráli, tak mě celý turnaj moc bavil a rád bych si zahrál znovu." 
Michael Šourek, žák 7. třídy

 

Vikingové na cestách   

V pátek 18. prosince do naší tělocvičny připluli na veliké lodi Vikingové. Doopravdy to byli herci a šermíři ze skupiny historického šermu Pernštejni. Ti k nám jezdí pravidelně každý rok. Škola dětem divadelní představení zaplatila. Na následujících fotografiích můžete vidět, že z některých žáků se na chvíli stali také Vikingové a moc jim to slušelo.

Mikuláš  

Naši školu navštívil Mikuláš, andělé a čerti. Nevěříte? Tady je důkaz:

Den s dopravní výchovou 

Naše škola spolupracuje s Týmem silniční bezpečnosti z Liberce. Ve dnech 1. a 2. 12. k nám přijeli zástupci týmu a na čtyřech stanovištích postupně proškolili všechny žáky školy na témata cyklista a kolo, chodec a reflexní barvy, autosedačka a první pomoc.

 

 Halloween ve školní družině

Ve středu 2.11. se děti ze školní družiny proměnily ve strašidla. Společně si užily zajímavé odpoledne plné různých hrátek. Děti pletly velkou pavučinu, do které chytaly „pavouky“, navlékaly dýňovou housenku, stavěly strašidelný hrad a ve skupinkách skládaly mozaiku na téma strašidla. Po splnění všech úkolů děti čekal strašidelný rej a sladká netopýří odměna.

Více fotografií si můžete prohlédnout v sekci Družina ve fotogalerii.

A co se dětem nejvíce líbilo?

„Líbilo se mi, jak jsme stavěli hrady.“   Sandra

„Líbila se mi netopýří odměna a pavučina.“  Ivana

„Mě se líbila pavučina i netopýří odměna a ještě i hry a kostýmy.“  Marek

„Mě bavilo stavět hrad a ještě mě bavilo hrát pavučinu.“  Vít

„Líbilo se mi všechno.“ Eliška

„Líbilo se mi, jak jsme hráli pavučinu.“ Magda

„Jak byla tma a jinak se mi líbila pavučina.“  Vítek

„Líbilo se mi všechno a netopýří odměna.“ Mahulena

„Jak jsme pletli.“  Nikola

„Jak jsme pletli pavučinu, a byli jsme pavouci.“  Tereza

„Dělali jsme pavučinu.“  Adéla, Lucie

„Jak jsme stavěli hrady a navlékali korálky.“ Aneta 

„Líbila se mi víčka i pavučina.“ Natálie

 

Partnerství se školou v Polsku

V září 30.9.2016 přijelo 15 polských dětí do Zásady, aby si společně s našimi dětmi prohlédly školu a okolí. Společně s 15 žáky naší školy byli na výletě v Besedických skalách a po obědě ve školní jídelně si prohlédli výrobu dřevěných hraček ve firmě Detoa. 

Více najdete v sekci Projekty. 

Motýl 2016 

V rámci preventivního programu sociálně patologických jevů a výuky etické výchovy pořádala škola v letošním roce třídenní výjezdy každé třídy. Smyslem programu bylo stmelení třídy a zlepšení vztahů mezi dětmi i mezi dětmi a učiteli. Součástí programu byla také beseda a praktický nácvik první pomoci, kterou zajistil Červený kříž.

 

Zápisky dětí, které se již akce zúčastnily:

Bavilo mě hrát pimpong, hrát hru s lentilkami a nejvíce mne bavily Vlajky. (Filip, 7. tř.)

Na Krásné jsme si užili spoustu zábavy a legrace. Rád bych jel zas. (Michal,7.tř.)

Bylo to super, nejvíc mě bavila hra - Kradení vlajek. (Barbora, 7.tř.)

Na Krásné se mi líbila prohlídka kostela. Ale také byla sranda na pokoji nebo lanovka pod penzionem. Asi nejlepší byly obědy. (Matěj, 7.tř.) 

Nejvíce se mi líbila hra Vlajky a osobní volno. (Lucka, 7.tř.)
 
Ve středu dne 14. září jsme pěšky vyrazili na třídenní program na Krásnou. Během pobytu jsme hráli různé hry, které pro nás připravily paní učitelky a paní ředitelka. Měli jsme také hru, která mezi námi určitě zlepšila vztahy. Šlo o to, že jsme si každý vylosoval nějakého spolužáka, kterému jsme dávali dárky a psaníčka. Ve čtvrtek byla beseda o první pomoci, kde jsme si mohli vyzkoušet resuscitaci. V pátek jsme se vydali zpátky ke škole a po obědě se rozešli domů. (Valča,7.tř.)
 
Po příchodu do penziónu Krásná jsme šli do lesa, pak byl oběd a osobní volno. Pak přijela paní ředitelka a s ní jsme hráli do večeře hry. Ve čtvrtek jsme po snídani šli na prohlídku kostela a prošli si hmatový chodníček u Kittelova muzea. Po obědě jsme opět s paní ředitelkou hráli hry. V pátek po snídani jsme se sbalili a šli zpět do školy. (Lukáš, 7.tř.)
 
Na Krásné mi bylo dobře. Byla tam sranda. Nejvíc mne bavil pimpong. (Michal, 7. tř.)
 
Bylo tam krásně na té Krásné. Pěkně jsme si zahráli. Každopádně bych to zopakoval. (Josef, 7.tř.)
Vařili tam dobře. A nejvíc se mi líbily básničky. (Honza, 7.tř.)
 
Na Krásné to byla sranda. Nejvíc mě bavil náš pokoj, byla tam největší zábava z celého penzionu. Nejhorší bylo sledovat některého žáky při jídle. První den jsme měli zásoby dobrot na 3 dny a snědli jsme to za první den a pak jsme neměli nic. (Michal, 7. tř.)
 
 Slavnostní zahájení školního roku
 
 Ve čtvrtek 1. 9.2016 jsme ve všech třídách zahájili nový školní rok. Do první třídy nastoupilo 16 prvňáčků, do některých dalších tříd nastoupili také noví žáci a žákyně. Přejeme všem, aby se jim u nás ve škole líbilo.
 
Během školního roku organizujeme mnoho aktivit, o kterých se dozvíte právě na tomto místě. Na to, co jsme podnikali v minulých letech, se můžete podívat vlevo nahoře v sekci Naše činnost, např. školní rok 2015-2016.