EU peníze školám

Naše škola se jako jedna z prvních zapojila do projektu EU peníze školám. V průběhu září a října jsme zpracovali projekt, pak proběhlo několikaměsíční schvalovací řízení. Projekt byl schválen v roce 2011 a v roce 2013 bude dokončen Celkem bychom měli na rozvoj a modernizaci vzdělávání získat v průběhu dvou let 824 229 Kč.

 

 

 

Informace o projektu

Zpracováno na základě materiálů MŠMT

Originální pokyny, příručky a metodické materiály si můžete podrobně přečíst na webových stránkách Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ve složce EU peníze školám.

Výsledkem EU peníze školám je v rámci OP VK zavedení nové oblasti podpory 1.4 s názvem Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách, jejímž smyslem je podpořit rozvoj oblastí, které se dlouhodobě ukazují jako problematické. Podporou sedmi vytipovaných témat a koncentrací finančních prostředků na ně by mělo dojít ke zlepšení situace v těchto oblastech:

I.   čtenářská a informační gramotnost
II.   cizí jazyky
III   využívání ICT
IV.   matematika
V.   přírodní vědy
VI.   finanční gramotnost
VII.   inkluzivní vzdělávání

Zlepšení výuky v těchto oblastech bude dosaženo metodickým vzděláváním pedagogických pracovníků, tvorbou a následným používáním nových metodických pomůcek a učebních materiálů. Zvýšení účinnosti práce se žáky v prioritních tématech bude probíhat individualizací výuky prostřednictvím dělení hodin nebo podporou při vzdělávání žáků se speciálními vzdělávacími potřebami a žáků mimořádně nadaných.

__________________________________________________________________

Vybírali jsme z mnoha možností. Nakonec jsme vybrali šablony, o kterých jsme přesvědčeni, že budou největším přínosem pro naše žáky. Umožní nám proškolit učitele v některých potřebných oblastech a vybavit aspoň některé třídy moderními interaktivními pomůckami. Učitelům dá mnoho práce vytvořit výstupy, jimiž musíme splnění projektu prokázat, ale byla by škoda nevyužít této šance. Vždyť peníze do školství se tak těžko shánějí...

 

Šablona Počet Celkové náklady

Celkové výstupy

I. Čtenářská a informační gramotnost

I/1 - individualizace výuky 1 74 808 Kč

72 odučených hodin

I/3 - metodické kurzy 3 8 874 Kč 6 osvědčení

II. Cizí jazyky

II/3 - metodické kurzy 2 4 220 Kč 2 osvědčení 
II/4 - roční kurz Aj 1 10 752 Kč 1 osvědčení

III. Využití ICT

III/2 - využití ICT ve výuce 5 683 115 Kč 300 vzdělávacích materiálů
III/3 - odborné kurzy 11 42 460 Kč 22 osvědčení

Výsledek výzvy 201101

Výsledek výzvy 201102