Koulíme, koulíme kouli

 

 

Ekologické soutěže Koulíme, koulíme kouli se účastníme každý rok. I letos postupně hliník postupně sbíráme. Opět vypadá, že ho bude obrovské množství, ale dělá nám starost, jak to všechno sválet do pěkné koule. Držte nám palce, ať se nám to povede!

 

Koulíme, koulíme kouli 2016

Žáci naší školy opět celý rok sbírali hliník. Ve středu dne 1.6.2016 proběhlo pod rozhlednou Černá Studnice finále a slavnostní vyvalení koule na vrchol. Naše škola byla úspěšná. Letos jsme nasbírali 74 kg hliníku a umístili jsme se na druhém místě za ZŠ Pěnčín, která celou akci každoročně organizuje.

Koulíme, koulíme kouli 2015

 

Dne 29. 5. 2015 se uskutečnil již 8.ročník soutěže Koulíme kouli. Fotografie z akce si můžete prohlédnout v sekci Naše činnost- Školní rok 2014- 2015. 

Koulíme, koulíme kouli 2014

Finále této pro nás již tradiční soutěže proběhlo dne 30 .5. 2014 ve škole v Pěnčíně a pak na Černé Studnici. Více o akci se dočtete v sekci Naše činnost rok 2013 - 2014, kde jsou k prohlédnutí i fotografie z tohoto hezkého dne.

Koulíme, koulíme kouli 2013

Letos, stejně jako každý rok, se naše škola dne 31.5. 2013 zúčastnila soutěže „Koulíme, koulíme kouli,“ kterou pořádá škola Pěnčín. Žáci naší školy i se svými rodiči celý rok pilně sbírali hliníkový odpad z domácností, ze kterého jsme pak vyrobili velkou kouli a ještě větší hliníkový válec. Celkem jsme nasbírali 70 kg hliníkového odpadu a v soutěži škol jsme ZVÍTĚZILI!

I přes nepříznivé počasí jsme si soutěž užili. Vláčkem jsme jeli ke kostelu sv. Jakuba, kde jsme si vyslechli historii zdejší kaple. Poté nás čekalo pohoštění v pěnčínské základní škole v podobě cukrovinek, dortů a čaje. Po krátkém posezení nás místní žáci odvedli do dílen, kde jse z odpadků -  například z pet lahví vyráběli užitečné věci. Vyrobili jsme psa „Rezyho“ do kterého se hází vybité baterie.

Bára Hušková, žákyně 8. třídy

 

Fotky z akce si můžete prohlédnout v kategorii Naše činnost. 

 

Koulíme, koulíme kouli 2011

Po celý rok jsme všichni pilně sbírali hliníkový odpad a 1. června se již potřetí vypravili s naší hliníkovou koulí do soutěže Koulíme, koulíme, koulíme kouli, kterou pořádá pěnčínská škola. "Na váhu" jsme skončili až čtvrtí, ale v koulení naše kluky  nikdo nepřekonal. Nasadili obrovské tempo a zase byli první. Však také měli s sebou plno zásadských fandů, kteří je mohutně podporovali. Tak zase za rok na shledanou. K síle přidáme i váhu...

Koulíme, koulíme kouli 2009

Dětský den jsme oslavili na Černé Studnici. Byla tam celá škola. Hned ráno jsme vyrazili pěkně "po svých" až nahoru k rozhledně. Po cestě jsme plnili úkoly, které pro nás připravili žáci 8. a 9. třídy. Část dětí se vydala do školy v Pěnčíně, kde se převažovaly hliníkové koule. Dnešní den se totiž na Černé Studnici konalo vyhodnocení soutěže ve sběru hliníkového odpadu "Koulíme, koulíme kouli.."  My jsme sesbírali jsme tolik hliníkových obalů, že naše koule měly nejvíc kilogramů, ale protože byly dvě (měla být za celou školu jen jedna), obsadili jsme až druhé místo. Nevadí, příští rok sválíme všechno dohromady. Koule se po zvážení dovezly pod rozhlednu a poslední úsek opravdu valily ručně do kopce. Velmi si ceníme výkonu našich kluků. Nasadili obrovské tempo a u rozhledny byli s velkým náskokem první. Jsou to prostě jedničky! A jak vidíte, nakonec jsme poseděli i u ohníčku.