Přístavba nové budovy

 

O přístavbě školy se uvažovalo již mnohokrát, byly vypracovány i plány, ale nikdy nedošlo k realizaci. Až v roce 2001 se to podařilo. V listopadu dělníci poprvé kopli do země a již v září 2002 se otevírala nová část budovy. Přístavbou jsme konečně získali šatny, novou sborovnu a ředitelnu, čtyři třídy, velkou počítačovou učebnu v podkroví a nový byt školníka. Byl vybudován bezbariérový přístup, na který navazuje výtah, a tak jsou zajištěny všechny podmínky i pro vzdělávání žáků s tělesným postižením. Všechny ročníky jsou teď pod jednou střechou, malí žáčci z 1. stupně už konečně nemusejí přecházet do tělocvičny a na oběd přes celou Zásadu.

 

Několik obrázků ze slavnostního otevření

Hned v následujícím roce byla o prázdninách přestavěna první třída a s ní související školní družina a provedena půdní vestavba. Při poněkud hektickém stěhování pomůcek uskladněných na půdách pomáhali i žáci a opravdu se tužili. Přestavbou jsme v podkroví získali novou učebnu, krásnou hudebnu, cvičnou kuchyňku a moderní hygienická zařízení.

 

Jak jsme stěhovali půdu

V modernizaci školy bychom chtěli i nadále pokračovat, v plánu je zřízení venkovního sportovního areálu, rekonstrukci potřebují školní kuchyně a sociální zařízení. No uvidíme...

 

A jak vypadá naše škola dnes?

          

                  Pohled z roku 1928                                        Stejný pohled po přístavbě