Školní rok 2011-2012

21. 6. 2012 - Muzeum obnovitelných zdrojů energie

Obrázek z oficiálního webu muzeaDo Muzea obnovitelných zdrojů energie, které vzniklo v bývalé textilce ve Velkých Hamrech, se v posledním týdnu povinné školní docházky vydali se svou třídní učitelkou deváťáci. Krátký film jim připomněl obnovitelné zdroje energie – vodu, vítr, slunce a biomasu. Potom si přímo na funkčních strojích prohlédli, jak funguje vodní elektrárna, solární panel, seznámili se i s činností větrné elektrárny a bioplynové stanice. Nejvíce je ale zaujaly Francisovy turbíny, které byly vyrobeny v roce 1907 a stále fungují.

 

18. 6. 2012 - Výlet 4. a 5. třídy

DSC_0328.jpgV pondělí jsme byli na výletě v libereckém vzdělávacím a zábavním parku. Jeli jsme i tramvají, což byl pro mnohé děti velký zážitek. Ještě větší nás však čekal v iQparku.  Nejprve jsme absolvovali hodinu s lektorkou, která nám předvedla různé pokusy. Pak jsme společně procházeli všechna patra a jejich zařízení. Všichni byli nadšeni bludištěm, vodním centrem, zkoušeli jsme si předpověď počasí nebo testovali své znalosti ze zeměpisu. Děti zaujalo měření rychlosti běhu, výskoku do výšky nebo rozpětí paží. Vyzkoušeli jsme si mnoho pokusů a ověřili si své znalosti v tématech Člověk, Prostředí, Hry a Zajímavosti. V iQparku jsme strávili 3 hodiny, je tam ale tolik interaktivních, hravých, zábavných i poučných exponátů, že bychom vydrželi i déle. Žáci se kvízům, rébusům, demonstracím a hlavolamům věnovali s takovým zaujetím, že ani trochu nezlobili. Chtěla bych je všechny pochválit  za pěkné chování.                                  Třídní učitelka 4. a 5. třídy Zuzana Hradecká           


Pro žáky 4. a 5. třídy zajistila Mgr. Zuzana Hradecká exkurzi do hasičské stanice ve Mšeně v Jablonci nad Nisou. Žáci si vyslechli přednášku o činnosti hasičů a jejich zásazích při požárech, na dispečinku sledovali v počítačích jednotlivé části měst v okolí, podrobné mapy a plány. Prošli celou budovu - posilovnu, tělocvičnu i místnost s trenažérem, kde zkoušeli prolézat polygonem, prohlédli si všechna požární auta a jejich vybavení, sledovali dokonce i vysouvání žebříku. Pak se ale rozsvítila světla, ozvalo se hlášení a všichni museli okamžitě vyjet k opravdovému zásahu - děti tak viděly rychlý přesun hasičů a odjezd hasičských vozů. Nečekaný zážitek se stal skutečným vyvrcholením zajímavé exkurze.

 

                                                    

Celoplošné testování žáků 5. a 9. ročníků bylo ukončeno. Už si můžete prohlédnout výsledky našich žáků.

5. 6. 2012 - Exkurze do Prahy

Na celodenní exkurzi do Prahy dnes vyrazili žáci 7., 8. a 9. třídy. Jejich hlavním cílem byla návštěva světoznámé výstavy THE HUMAN BODY (www.humanbody.cz), o kterou byl mezi naší veřejností takový zájem, že lístky musely být objednány dlouho dopředu. Neobvyklé exponáty lidských těl žáky velmi zaujaly. Nebyla to však jediná událost dne. Odpoledne žáci ještě navštívili botanickou zahradu a skleník Fata Morgana.

Fanoušci ledního hokeje si vyměňují komplimenty. Adélka (Bílí Tygři Liberec) blahopřeje panu řediteli (HC Pardubice) k vítězství.

 

29. 5. 2012 - Celoplošné testování žáků 5. a 9. ročníků

Testování úspěšně probíhá. Už čekáme jen na jednoho žáka, ostatní již mají všechny testy hotové. Žáci přistoupili k testování opravdu odpovědně a dosáhli velmi pěkných výsledků.


23. 5. 2012 - SUPŠ sklářská v Železném Brodě

Pro žáky 8. třídy zařídila Mgr. Eva Živná zajímavou exkurzi. Ve středu společně navštívili SUPŠ sklářskou v Železném Brodě. Měli možnost pracovat v chemické laboratoři, kde si vyzkoušeli titraci organických kyselin hydroxidem sodným a působení kyseliny na skořápku vejce. Během exkurze si prohlédli školu i výtvarné dílny (sklářskou huť, malírnu, brusírnu a výrobu skleněných figurek). Děkujeme SUPŠ sklářské za tuto možnost, rádi si ji příští rok zopakujeme.

 

lab01.jpg lab02.jpg lab03.jpg lab04.jpg lab05.jpg

 

19. 5. 2012 - Požární ochrana očima dětí

Žáci 5. třídy se pod vedením své třídní učitelky Mgr. Zuzany Hradecké zúčastnili soutěže, ve které měli prostřednictvím výtvarných a literárních prací ztvárnit své zážitky ze setkání s činností hasičů. A uspěli velmi dobře. Štěpánka Novotná, Jan Semenec a Michal Dimmer byli spolu se svými rodiči pozváni na vyhlášení výsledků, které se konalo v sobotu 19. května v Jablonci na Nisou. Jaké bylo jejich překvapení, když zjistili, že Štěpánka se umístila na prvním a Honza na druhém místě ve výtvarné části a Michal na třetím místě za pěkný sloh. Všichni obdrželi diplomy a drobné ceny a v připraveném programu se mohli blíže seznámit s prací hasičů. Blahopřejeme k tak pěknému úspěchu!

 

  16. 5. 2012 - McDonald's Cup

Kluci z 1. stupně se i letos zúčastnili turnaje McDonald's Cup v kopané. S větším úspěchem skončilo družstvo mladších fotbalistů z 1. až 3. třídy, které vyhrálo okrskové kolo (turnaj organizačně zajišťoval pan ředitel Mgr. Petr Černý) a vybojovalo postup do  okresního kola v Jablonci nad Nisou. Tam skončili naši žáci čtvrtí. Bezvadně si zakopali, dostali krásný diplom a hezké ceny. Jen se podívejte, jak se radují...


 

Připravujeme se na ekologickou soutěž Koulíme, koulíme kouli. Máme ale velký problém. Naše "koule" je tak obrovská, že s ní nikdo ani nehne, natož aby ji koulel. Nějak jsme to letos přehnali.

 

10. 5. 2012 - Chyť si svůj červený kontejner

Jedna z akcí projektu RECYKLOHRANÍ. Výjezd žáků 7. třídy do Železného Brodu.

 

10. 5. 2012 Plošný test nanečisto si vyzkoušeli všichni přítomní žáci 5. a 9. třídy.

 

9. 5. 2012 - Soutěž Hlídek mladých zdravotníků

Smíšené družstvo starších žáků vyrazilo do Jablonce nad Nisou bez předchozího tréninku, přesto se neztratilo. Na "bednu" to nebylo, ale osmé místo je v konkurenci 25 mužstev docela dobré, ne?

3. 5. 2012

Krásný pohled z ředitelny. Žáci 9. třídy v pilné práci při pletí záhonku před školou.

 

3. 5. 2012

V závěrečné zkoušce v boji o "Řidičský průkaz" všichni žáci 4. třídy uspěli. Máme čtrnáct nových a šikovných řidičů!

2. 5. 2012

Našeho maskota všichni milují, hlavně děti z prvního stupně. Nosí ho s sebou na tělocvik, kreslí ho ve výtvarce, vyrábějí v pracovních činnostech. To byste nevěřili, jak jsou naše děti šikovné. Druháčci si už svými medvědy vyzdobili třídu a chodbu. Když jde někdo okolo, hned se mu zlepší nálada. Podívejte se na Oranžový pětiboj...

30. 4. 2012

Čarodějnice se vydařily. Nikomu se nic nestalo, všichni dorazili po svátcích v pořádku do školy.

25. 4. Vzdělávací program o Africe v Jablonci nad Nisou pro 6., 7. a 8. třídu byl úžasný!

22. 4. 2012 - Den Země

Den Země jsme si připomněli nejen v hodinách, ale i na besedě s panem Oldřichem Čížkem, zástupcem Mysliveckého sdružení Držkov. Žáci 1., 2. a 3. třídy  byli nadšeni. Panu Čížkovi moc děkujeme a už se těšíme na další společné setkání. 

 


19. 4. - Oblastní kolo dopravní soutěže BESIP.

Soutěž nebyla jednoduchá. Dopravní policisté nejprve vyzkoušeli žáky ze znalosti pravidel silničního provozu.Následovala jízda zručnosti, ve které se na kole musely zdolávat záludné překážky. Naši žáci byli vzorně připraveni a zase uspěli. Družstvo I. kategorie ve složení Matyáš Benešovský, Ondřej Sedláček, Kristýna Dubská a Barbora Prousková se umístilo na skvělém 3. místě. Družstvo starších žáků ve složení Šimon Mattern, Marek Cón, Nikola Plchová a Karolína Brabcová obsadilo perfektní 2.místo. Gratulujeme a chválíme žáky a žákyně  za  vzornou  reprezentaci školy!


17. 4. Český červený kříž - školení žáků 1. až 5. třídy.

 

Český červený kříž nám pomáhá při nácviku zásad první pomoci. Školení žáků 1. až 5. třídy bylo moc zajímavé a všechny zaujalo. Nácvik nebyl lehký, ale teď už by nás naše děti určitě zachránily.

 


Šťastné stáří očima dětí

Mnoho žáků se letos zapojilo do 3. ročníku celostátní výtvarné soutěže Šťastné stáří očima dětí, kterou vyhlásila Asociace poskytovatelů sociálních služeb České republiky a podporují ji MPSV, MŠMT a Svaz měst a obcí ČR. Některé obrázky přinášíme už dnes.

   

11. 4. - Coca-Cola Školský pohár 2012
Právě jsme se vrátili z Brodu. Pěnčín byl letos nad naše síly. Ještě na konci prvního poločasu to vypadalo docela nadějně, ale v druhé půlce na nás dolehla hluboká krize. Nevyhráli jsme, ale bezvadně jsem si zakopali. Tak snad příště... Soupeři blahopřejeme k vítězství a přejeme hodně úspěchů v dalších kolech.

3. 4. - Velikonoční dílna
Při velikonoční dílně se vždycky všichni pěkně dohromady sesedneme a tvoříme, tvoříme, tvoříme... Ti větší pomáhají malým, takže se nám všechny výrobky krásně povedou. Letos si děti z prvního stupně vyrobily košíček na obarvená  vyfouknutá vajíčka a do skořápek zasely řeřichu. Ze zbylého proutí se chlapci učili plést pomlázky. Všem se to moc povedlo.
 

Velikonoční dílna - fotogalerie

O pohár hejtmana Libereckého kraje

S úspěchem jsme se zapojili do výtvarné soutěže s dopravní tematikou O pohár hejtmana Libereckého kraje, ve které měly děti namalovat návrh dětského dopravního hřiště. Naši žáci vytvořili krásné výkresy a umístili se v soutěži na předních místech. Lucka Machová a Verunka Čabová ze 2. třídy ve své kategorii dokonce vyhrály. Však také své hřiště nejen nakreslily, ale jednotlivé prvky vyrobily z papíru a do podkladu vlepily. Dalo jim to moc práce, ale výsledek byl nádherný. Na stupně vítězů dosáhl i Lukáš Faltinek ze 3. třídy.

Více na http://www.kraj-lbc.cz/aktuality/id:150604

Evropský týden IT dovedností 2012

Dům zahraničních služeb nabízí v rámci kampaně Evropský týden IT dovedností 2012 (www.dzs.cz/eskills) školám i široké veřejnosti test IT dovedností IT Fitness, který je od 1. 3. 2012 do 30. 4. 2012 ZDARMA přístupný na webových stránkách www.itfitness.cz. Je k dispozici on-line, nemusí se nikam stahovat a instalovat. Skládá z 24 otázek, které testují jak teoretické znalosti, tak schopnost vyhledat informaci na internetu, nebo správně napsat e-mail. Po otestování obdrží každý na svůj e-mail certifikát s procentuální úspěšností. Využijete možnost otestovat zdarma své IT dovednosti. Otestovat se mohou nejen žáci, ale i pedagogové a rodiče. Přejeme vysokou úspěšnost!

 

22. 3. 2012 - Oranžový pětiboj

Vypadá to, že jsme mezi vybranými školami, protože již dnes  před polednem dorazily všechny potřeby na správné provedení disciplín. Od pořadatelů jsme dostali tři míče, pásmo, rozlišováky, stopky, DVD s návodem, diplomy a medaile a ještě mnoho dalších věcí. A hned odpoledne si to všechno šli třeťáci vyzkoušet.Tak se tužte! Ať se vám daří. Sledujte na zvláštní stránce.

21. 3. - Fond Sidus
I v letošním roce jsme prodávali drobné výrobky pro Fond Sidus. Výnos ze sbírky pomůže vybavit některá dětská zdravotnická zařízení potřebnými přístroji. Děkujeme všem žákům a rodičům, kteří tuto záslužnou akci podpořili.

21. 3. - Oranžový pětiboj
Dnes jsme se přesně v poledne zaregistrovali do soutěže Oranžový pětiboj, kterou pořádá Skupina ČEZ ve spolupráci s Nadací ČEZ. Už to je velký úspěch, protože pro velký zájem škol byla registrace uzavřena již po několika minutách. Teď musíme doufat, že nás zařadí mezi 200 vyvolených a že se nám třeba podaří něco vyhrát. Vždyť po dětském hřišti toužíme již dlouhou dobu.

 

16. 3. - Blahopřejeme Jirkovi Boudíkovi,

který na Mistrovství České republiky v běhu na lyžích
získal stříbrnou medaili.

 

16. 3. - Matematický KLOKAN
Naše oblíbená celosvětová matematická soutěž se koná už v pátek. Tak trénujte mozečky, ať se nám zadaří...

15. 3. - Řidičský průkaz pro čtvťáky
Dnes se do Jablonce nad Nisou vypravili žáci 4. třídy. Držte jim palce. Po několika teoretických a praktických lekcích by do konce června měli získat řidičský průkaz mladého cyklisty. Snad se jim to všem podaří!

14. 3. - Melodie z nejznámějších muzikálů
Nekrásnější melodie si dnes užili žáci 8. třídy v divadle v Jablonci nad Nisou. A bylo opravdu co poslouchat.V programu zazněly ukázky z muzikálů Bídníci, Drákula, Kočky, Jesus Christ Superstar, Pomáda a dalších. Všichni diváci byli nadšeni.

5. 3. - Chemická olympiáda
Do okresního kola se probojovali dva žáci 9. třídy, a to Jakub Liška  a Tomáš Matěásko. A mezi 25 účastníky (převážně z víceletých gymnázií) se neztratili. Jakub obsadil krásné šesté místo, i Tomáš patřil mezi úspěšné řešitele. Blahopřejeme!

Únor - Save our lives
Práce na projektu SOL (my mu říkáme Bezpečná cesta do školy) úspěšně pokračují. Protože se rozrůstají do poměrně velkých rozměrů, věnovali jsme projektu samostatnou stránku. Máte-li chuť se seznámit s prací našich šikovných sedmáků, podívejte se na

Bezpečná cesta do školy

24. 2. Maškarní rej

Žáci 6.třídy připravili s pomocí své třídní učitelky J. Báčové pro spolužáky z 1.stupně maškarní rej. Děti si v tělocvičně s chutí zasoutěžily, zatančily,  prošly se v průvodu masek. Celé dopoledne se vydařilo a šesťáci si po zásluze vysloužili potlesk za pěkně připravenou akci.

Maškarní rej - celá fotogalerie

16. 2. - 17. 2. Veselé bubínky

Během hodin hudební výchovy se  žáci 4. až 9. třídy zúčastnili programu Veselé bubínky. Seznámili se se zajímavými rytmickými nástroji, vyzkoušeli si základní údery a hru na djembe. Většina žáků se ihned spontánně a s nadšením zapojila. Program byl příjemným zpestřením výuky, bubínky dokázaly děti pěkně rozparádit, ale také uvolnit a uklidnit.

Veselé bubínky - celá fotogalerie

7. 2. - Školní přijímací zkoušky nanečisto

Protože se v libereckém kraji budou letos konat přijímací zkoušky, připravili jsme dnes pro deváťáky takové malé přijímací řízení. Ať vidí, jak to vypadá, když se píší tři "velké" písemky za sebou...

6. 2. - 15. 2. Bruslení

V rámci hodin TV využili žáci školy perfektní podmínky na bruslení v areálu FK Zásada. V první půlce února bylo opravdu příznivé počasí, a tak se postupně na kluzišti vystřídali téměř všichni žáci a žákyně ze 4. až 9. třídy.://www.mzszasada.cz/

Bruslení - celá fotogalerie

14. 2. - Po stopách bílého psa

Dnes se v běžeckých stopách za školou konal 2. ročník závodu v běhu na lyžích. Na téměř 2 km dlouhou, perfektně připravenou trať postupně odstartovalo 22 závodníků a závodnic z 1. až 9. třídy. Všichni úspěšně dojeli do cíle. Hned po projetí posledního lyžaře cílem proběhlo za nádherného slunečného počasí slavnostní vyhlášení výsledků a vítězům byly předány diplomy a věcné ceny. Nádherně se nám to vyvedlo!


Po stopách bílého psa - celá fotogalerie

13. 2. - Lyžařské závody

Dnes konečně povolily mrazy, a tak se hned zítra konají za školou závody na běžkách. Trať je upravená, ceny připravené, rychle namažte správnou "mázou", ať to zítra pěkně sviští!

26. 1. až 1. 2. - Lyžařský výcvik

Za krásného počasí absolvovali naši sedmáci lyžařský výcvik. Na místní sjezdovce celý týden pilovali styl a ani jim nevadil trošku větší mráz. Jen se podívejte, jak bylo krásně, když vysvitlo sluníčko.

18. 1. 2012 - Matematická olympiáda

Po delší době zase máme vynikajícího matematika. Školní kolo matematické olympiády úspěšně vyřešil Jakub Liška z 9. třídy. Postoupil do okresního kola, které se koná příští týden v Jablonci nad Nisou. Chcete si také vyzkoušet, jak by vám to šlo?  Podívejte na zadané příklady. Přeji hodně zdaru!

18. 1. 2012 - Pythagoriáda

Školního kola Pythagoriády (tj. soutěže v matematice) se zúčastnili všichni žáci 6., 7. a 8. ročníku. Úspěšní řešitelé, kteří spočítali správně aspoň 9 příkladů, právě dnes soutěží v okresním kole. Přejeme jim hodně úspěchů.

22. 12. 2011 - Florbal - 4. místo

Tentokrát se oblastního přeboru škol ve florbalu zúčastnili žáci 8. a 9.třídy. Opravdu se snažili a nakonec vybojovali 4. místo.

20. 12. 2011 - Vánoční akademie

Besídku jsme uspořádali v naší malé tělocvičně. Sešlo se tolik rodičů a přátel, že tělocvična opravdu "praskala ve švech"! Jen se podívejte, třeba se také najdete...

 

19. 12. 2011 - Měli jsme ho rádi

Minutou ticha jsme uctili památku pana Václava Havla, spisovatele a dramatika, posledního prezidenta Československa a prvního prezidenta České republiky, který včera ráno zemřel.

8. 12. 2011 - Florbal - 4. místo

Žáci 6. a 7.třídy se zúčastnili oblastního přeboru škol ve florbalu. Turnaj se uskutečnil ve sportovní hale v Jablonci n.Nisou. Naši florbalisté se postupně utkali s týmy ze Sportovního gymnázia Dr. Randy (2:7), s družstvem Gymnázia U Balvanu ( 3:4) a se ZŠ Arbesova (3:5). Utkání se hrálo systémem 4+1 (4 hráči v poli + brankář) po dobu 2x10 minut. Naše družstvo podalo vždy bojovný výkon. Především zápas s Gymnáziem U Balvanu byl napínavý až do posledních vteřin, minutu před koncem jsme obdrželi branku a 4 vteřiny před koncem téměř vyrovnali, už se to bohužel nepovedlo. Hoši ale získali cenné zkušenosti, které jistě v příštím ročníku turnaje přemění v nějaké vítězství.

5. 12. 2011 - Mikuláš

Tak je to zase tady. Sníh nikde, venku pěkně prší, Mikuláš, čerti a andělé se přesto dostavili. A byli letos docela hodní. Jakoby ve škole nebyli žádní zlobiví žáčci...

 22. 11. 2011 - Školská futsalová liga - 3. místo

Kluci z 8. a 9. třídy se zúčastnili 1. kola turnaje v Jablonci nad Nisou a po urputném boji skočili na krásném 3. místě. Blahopřejeme.

15. 11. 2011 - Jak válčili husité
Zase po roce k nám zavítali naši oblíbení "šermíři" z Agentury Pernštejni, aby praktickými ukázkami doplnili výuku, tentokrát zajímavostmi z doby husitské. A jak to vypadalo?

14. 11. 2011 - Anketa
Vážení rodiče. Dnes skončil příjem vyplněných dotazníků. Máte-li zájem, podívejte se na

grafické zpracování výsledků.

Dýňový den

Sklizeň dýní milujeme. To se pak všichni pěkně dohromady sejdeme a dlabeme, krájíme, vrtáme, řežeme...  A nakonec se radujeme z těch krásných výtvorů. Tak se radujte s námi.

Jak třeťáci hledali poklad

Září nám přineslo ještě několik opravdu krásných a teplých dnů, proto jsem se rozhodla dětem ve třetí třídě připravit dobrodružnou hru v přírodě na téma „hledání pirátského pokladu“.  Děti využily svých znalostí ze školy, kde zrovna pracujeme s plány a mapami. Hledaly na několika stanovištích, kam je postupně posílaly jednotlivé mapy, až se dostaly ke břehu Plchovského potoka. Tam, poté co nalezly ukrytá psaníčka a vyluštily rébusy, také vylovily z vody tajnou krabičku, kde se skrýval poklad v podobě sladkostí a indiánských náramků. Všichni se nechali hrou dokonale strhnout, takže nikomu nakonec nevadilo, že musel naběhat po lese dobré dva kilometry. Další den o svém zážitku děti napsaly krátké vyprávění, takže jsme měli i pěkné téma do českého jazyka.  Všichni jsme si to moc užili a těšíme se na další společná dobrodružství.                                                                Jitka Madejová, tř. uč.

24. 10. 2011 - SAVE OUR LIVES

Dnes jsme zahájili práci na celoročním rozsáhlém projektu, ve kterém se pokusíme přispět svým dílem k bezpečnosti silničního provozu. Snížení počtu dopravních nehod je společným cílem členských států EU, vždyť jen v roce 2010 zemřelo na evropských silnicích 34 000 osob! Pod vedením manželů Heinrichových a Mgr. Jany Báčové, která je garantem projektu na naší škole, se právě teď připravují "vyslanci" jednotlivých tříd ke své první velké akci. Se vším, co se nyní dozvědí, musí seznámit v další hodině své spolužáky.  Aspoň si vyzkoušejí práci učitele!

A takhle to probíhalo ve třídách...

 Uvidíme, co se z toho vyvine...

18. 10. 2011 - Chceme také pěkné hřiště...

Naši žáci by také chtěli svůj volný čas trávit na pěkném dětském hřišti. Ale to víte, něco to bude stát. Napsali jsme projekt do Grantového fondu Libereckého kraje, ale jestli vůbec něco dostaneme, bude to stačit tak na pískoviště a houpačku. Tak zatím ztvárňujeme své představy aspoň na papíře...

... a doufáme, že se ještě nějaký grant najde.

18. 10. 2011 - Pečení, pečení, to je naše těšení...

Naši kuchaříci a kuchařinky z kroužku vaření dnes připravovali jablečný "štrůdl" z listového těsta. (My víme, že je to odborně závin, ale u nás je to prostě štrůdl.) A moc se jim povedl. Celá škola zavoněla. Však také pracovali s obrovským zaujetím. Vidíte?

6. 10. 2011 - Sportovní den s Policií ČR

Šestičlenné družstvo sedmáků, vzorně připravené Mgr. Janou Báčovou, letos v Jablonci nad Nisou opravdu zazářilo. Všichni žáci bojovali s nadšením a velkým nasazením, a tak není žádné překvapení, že VYHRÁLI. Blahopřejeme!

4. 10. 2011 - Ubohý Cyrano

Osmá třída se vypravila do Jablonce nad Nisou na představení Ubohý Cyrano od Edmonda Rostanda v přepsání Pavla Kohouta. Představení bylo úžasné. Cyrana de Bergerac ztvárnil David Suchařípa, Roxanu Lenka Lavičková. Příběh muže, který se vymykal svému okolí schopnostmi, odvahou, fantazií, talentem a především svým charakterem, většinu žáků zaujal. Našli se ale bohužel i jedinci, kteří potřebují ještě několik lekcí společenského chování, a to zejména o chování v divadle. Je s podivem, že to byly většinou dívky!

22. 9. 2011 - Ukázky činnosti karatistů ze sdružení Bonsai

Mladí sportovci z oddílu Bonsai připravili pro všechny žáky školy ukázky své sportovní činnosti. A bylo se opravdu na co dívat. Je neuvěřitelné, co už dokážou žáci, kteří chodí na karate rok nebo dva. A co umějí ti starší, to už opravdu zaslouží obdiv. Tak pamatujte, oddíl pracuje ve škole každé úterý a čtvrtek!

21. 9. 2011 - Týden bezpečnosti pro žáky 8. a 9. třídy

Městská policie Jablonec nad Nisou ve spolupráci s Krajským úřadem Libereckého kraje připravila pro žáky 8. a 9. tříd  akci pro účastníky silničního provozu, která byla zaměřená nejen na cyklisty, ale zejména na budoucí  řidiče "silnějších" vozidel. Z naší školy na ni vyrazili deváťáci. Na stanovišti ČČK si nejdřív všichni zopakovali základy první pomoci, potom jim příslušníci městské policie vysvětlili a ukázali, jak měří rychlost vozidla a jak zjišťují, zda je řidič pod vlivem alkoholu. Na dalších stanovištích byl žákům na příkladech demonstrován význam bezpečnostních prvků v silničním provozu. Za účast na semináři dostali všichni žáci reflexní pásky a jako třešnička na dortu byla na závěr ještě připravena ukázka  motocrossu.

16. 9. 2011 - Zájmové kroužky DDM MOZAIKA

Dnes nás navštívili pracovníci DDM Mozaika v Železném Brodě a přinesli s sebou mnoho výrobků, které jsou výsledkem práce dětí v zájmových kroužcích. S bohatou nabídkou kroužků a jejich náplní postupně seznámili všechny žáky školy. A věnovali se jim opravdu pečlivě a trpělivě. Vždyť u nás byli celé dopoledne! Všem (i našemu žákovi Kubovi Liškovi, který předváděl vlastnoručně vyrobený model auta) moc děkujeme. A žákům, které tato zajímavá nabídka přivedla do zájmových kroužků DDM MOZAIKA, přejeme moc úspěchů a zajímavých zážitků.

10. 9. 2011 - STOP DEN NA ZÁSADSKÉM HŘIŠTI

Na II. ročník, který se koná v sobotu 10. září srdečně zvou místní fotbalisté. Přečtěte si plakát.

1. 9. 2011 - Konečně začíná škola!

Také jste se tak těšili? My moc. Jsme rádi, že jsme se tu po prázdninách zase všichni v pořádku pěkně sešli. A ještě víc nás těší, že mezi sebou můžeme přivítat tolik šikovných prvňáčků. Přejeme jim, aby je celý rok provázela radost z práce a jen samé úspěchy. To samozřejmě přejeme nejen prvňáčků, ale i všem ostatním žákům a také jejich učitelům a rodičům. Tak tedy hodně zdaru!